Editii precedente

Ediția 2013

În cadrul acestei ediții au participat satele Criț, Viscri, Meșendorf, Roadeș, Rupea și  Bunești. Evenimentul s-a desfășurat sub înaltul patronaj al doamnei Dr. h. c. Susanne Kastner, Membru în Parlamentul German, Preşedinte al Grupului Parlamentar Germano-Roman din Parlamentul German, Preşedinte al Organizaţiei Rumänien Soforthilfe e.V.

Această ediție a celebrat inaugurarea orgii baroce din cadrul bisericii fortificate din Criț, construită de maestrul Johann Thois în 1813 și restaurată în totalitate în anul 2012-2013, iar numărul participanților a fost de peste 1000 de persoane.

Ediția 2014

Satele Saschiz, Criț, Rupea, Viscri, Fișer, Meșendorf și Roadeș au fost incluse în programul evenimentului și s-au bucurat de prezența unui număr de peste 1500 de turiști, festivalul începând să se bucure de un succes din ce în ce mai mare.

Evenimentul s-a desfășurat sub înaltul patronaj al domnului Dr. Günter Krings, Secretar de Stat în Ministerul de Interne în Germania și Membru în Bundestag, al domnului Dr. Bernd Fabritius – Președinte al Federației Mondiale a Sașilor și Membru în Bundestag și al domnului Ovidiu Victor Ganţ, Deputat în Parlamentul României din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR)

În cadrul acestei ediții a fost inaugurată fosta casă parohială din Criț, care a fost restaurată întocmai după planurile originale, în urma unui proces elaborat de reconstrucție.

Ediția 2015

La ediția din acest an, cei peste 1500 turiști au ajuns în Fișer, Saschiz, Viscri , Criț, Roadeș și Meșendorf, bucurându-se de activități noi, în comparație cu anii precedenți, precum cursa de biciclete pe un traseu special amenajat sau lecția deschisă, prilejuită de tematica specială a acestei ediții, Educația.

Evenimentul s-a desfășurat sub înaltul patronaj al domnului Hartmut Koschyk membru în Bundestag, însărcinatul Guvernului Federal pentru problemele emigranţilor şi minorităţilor naţionale din Germania.

Ediția 2016

Peste 4000 de turiști și sași întorși acasă au participat, în perioada 10-15 august, la festivalul Săptămâna Haferland, cel mai mare eveniment cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania. Cu un număr aproape dublu de participanți față de ediția precedentă, festivalul a atras participanți de toate vârstele datorită programului variat de activități din Fișer, Rupea, Saschiz, Viscri, Roadeș, Criț, Cloașterf și Meșendorf.  Astfel, participanții au fost atrași atât de activitățile de timp liber, precum atelierele pentru copii sau spectacolele în aer liber, cât și de cele culturale, precum concertele din bisericile fortificate sau de Balul Tradițional Săsesc din satul Criț. Cea mai populară zi din cadrul festivalului a fost ziua satului Criț, la care au participat peste 1500 turiști, dar și oficialități de rang înalt.

Editia 2017

Peste 5000 de turisti au participat la editia din 2017 a festivalului, in perioada 9-14 august, ajungand la Crit, Viscri, Roades, Mesendorf, Saschiz, Rupea, Cloasterf, Homorod, Bunesti si Archita. Acestia s-au bucurat de gustul traditiilor sasesti, intrucat aceasta editie a festivalului a fost dedicata artei culinare,  iar, pe langa brunch-urile cu preparate sasesti, acestia au mai bifat si concerte in bisericile fortificate, piese de teatru, proiectii de film in aer liber, demonstratii de traditii populare, precum și un bal sasesc.

 

Ediția 2018

Peste 6000 de turiști au participat la cea de-a VI-a ediție a festivalului Săptămâna Haferland, având ca tematică centrală meșteșugurile, și s-au bucurat în perioada 2-6 august de 5 zile pline cu numeroase evenimente în localitățile Archita, Roadeș, Saschiz, Homorod, Rupea, Criț, Meșendorf, Cloașterf, Bunești și Viscri.

Participanții au experimentat tradițiile săsești prin atelierele de meșteșuguri, s-au bucurat de momentele muzicale, fie că vorbim despre concertul de jazz din Biserica Fortificată Cloașterf, despre picnicul muzical de la Viscri sau despre concertul susținut de Alexandru Tomescu în Biserica Fortificată Criț, cât și de brunch-urile delicioase și deja celebrul bal săsesc.

 

Ediția 2019

La cea de-a șaptea ediție a Săptămânii Haferland, desfăsurată în localitățile Archita, Viscri, Homorod, Saschiz, Rupea, Criț, Bunești, Roadeș, Meșendorf și Cloașterf, în perioada 25-29 iulie, turiștii au luat parte la zeci de activități interesante, printre care și pictura literelor HAFERLAND, act simbolic prin care participanții au devenit parte din comunitatea săsească.

Printre celelalte activități derulate în cele cinci zile de festival s-au numărat vizitele documentare la casele vechi din zonă, brunch-urile, ateliere de olărit și pictură, diversele expoziții, concertele în bisericile fortificate, balul săsesc și proiecțiile de film.